Området


Fredensborg Fritid eier og driver skianlegget på Tyin-Filefjell, Varmestøga og Reint Bord, Tyinkrysset Fjellstue, Filefjellsstuene og guide- og kursselskapet Tyin Aktiv. Ved å samle alt dette under én eier og én merkevare, ønsker Fredensborg Fritid å videreutvikle Tyin-Filefjell som en attraktiv helårsdestinasjon på høyfjellet. 

Fredensborg Fritid eier i tillegg store arealer sentralt på Tyin-Filefjell. Her skal vi utvikle nye hyttetomter og ulike hytte- og leilighetsprosjekter i årene framover. Målet vårt er å skape fantastiske fritidsopplevelser – på lag med lokalsamfunnet.

Aktiviteter Tyin-Filefjell

Med flott beliggenhet 1280 moh, midt mellom Jotunheimen og Skarvheimen kan du starte turen til lokale fjell fra Hyttetrappa. Suletind, Sulefjell, Varhovdstinden, Skørsnøse, Støgenøse og Stølsnøse er bare noen av dem. Du kan fiske i ulike vann og vassdrag. Du kan plukke bær. Og du kan løpe eller sykle på magiske stier. 

Om vinteren kan du stå på ski eller snowboard i anlegget med fem heiser og 14 lange nedfarter. Og du kan gå unike langrennsturer, fjellskiturer og randoturer – med vakker utsikt til stortoppene i Jotunheimen.g snøsikre forhold er det alltid gode muligheter for å nyte fjelluften til fots og på ski.  Les mer om Tyin Filefjell Skisenter og Tyin Aktiv

Overnatting & serveringssteder 

Sentralt på Tyin-Filefjell finner du Filefjellstuene og Tyinkrysset Fjellstue, som sørger for at du kan nyte gode måltider og få deg en god natts søvn. Filefjellsstuene rommer ca. 100 gjester, og gir en flott utsikt over dalen. Her kan du senke skuldrene etter en tur til fots eller på ski, og føle deg som hjemme. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Personvern: