Velkommen til Tyin-Filefjell

Hyttetomter kommer for salg

Hyttetomter under utvikling

Vi er i prosessen med å detaljregulere hyttetomter i et av Tyin-Filefjells mest attraktive områder – i øvre del av Børrelie. Her – på 1050 meter over havet – er det utsikt til storslått høyfjellsnatur og rike fritidsmuligheter. I tillegg får man direkte tilgang til noen av landets vakreste langrennsløyper: med kun ett stavtak er du i et snøsikkert skieldorado – hvor du kan gå langrennsturer ned mot Otrøvatnet og Kyrkjestølen eller opp mot Tenlevatnet, Varhovdstinden, Flenene, Sulebu og Suletinden.

  • PLANLEGGING

    Detaljregulering pågår

  • SALGSSTART

    Planlagt Q1 2024

  • OPPSTART INFRASTRUKTUR

    Planlagt Q2 2024

Beliggenheten & ski-in

Bare noen få minutters vandring – gjerne med alpinski over skulderen – tar deg fra hytta til de nærmeste løypene i skisenteret. Skianlegget på Tyin-Filefjell er kjent for gode snøforhold fra desember til mai – og tilbyr alt fra eget barneområde til svarte løyper for de mest ivrige. I tillegg kan du nyte en rekke spennende offpiste-muligheter utenfor de preparerte traseene. Når du vil hjem til hytta, er det lett å stå på ski fra den øverste t-kroken og helt tilbake til ditt eget hyttetun.

Hvis du er glad i randonee, kan du tråkke inn i skibindingene på hyttetrammen og gå opp til det lokale utsiktspunktet Børrenøse på 1297 meter. Herfra ser du kjente 2000-meterstopper som Urdanostinden, Falketind, Store Austanbotntinden og Store Skagastølstinden. Du kan også benytte anledningen til å studere andre, nærliggende randofjell som for eksempel Skørsnøse, Stølsnøse og Horntinden. Eller la deg inspirere av entusiastene som kiter på Otrøvatnet langt der nede. Destinasjonen Tyin-Filefjell arrangerer både kitekurs, randokurs, skredkurs og en rekke guidede skiturer gjennom hele vinteren.

Helårsdestinasjonen Tyin-Filefjell

Men det er ikke bare vintersportmulighetene som lokker deg til Tyin-Filefjell. I sommerhalvåret kan du glede deg over en rekke friluftsaktiviteter som f.eks. fotturer og toppturer i nærområdet, fjellfiske, bærplukking, stiløping og terrengsykling. Fra Børrelie vil det også være en god base camp for turmuligheter i Lærdal, i Valdres, på Hemsedalsfjellet og i hele Skarvheimen og Jotunheimen. Har du hytte i Børrelie, er  fjellføring over Uranostinden og Falketind mulig å gjennomføre som dagsturer! Sentralt på Tyin-Filefjell finner du Filefjellstuene, Tyinkrysset Fjellstue og Skikaféen, der du kan nyte gode måltider basert på lokale råvarer. 


Har du spørsmål?

---

Ta gjerne kontakt med en av våre erfarne meglere fra Fjellmegleren for en hyggelig prat om Børrelie og fritidsbolig på Tyin-Filefjell. 

Meld interesse for prosjektet

Personvern: