Tyin støtter Røde Kors og "Ferie for alle"

Røde Kors-tiltaket «Ferie for alle» gir barnefamilier som har det utfordrende, muligheten til en aktiv og opplevelsesrik ferie. I vinterferien bidrar Tyin-Filefjell til å gi seks familier en pause fra hverdagen og sekken full av nye opplevelser.

Økonomisk utenforskap er et voksende problem i samfunnet. Med økte priser på strøm, matvarer, boliglån og andre utgifter, er tanken om å dra på ferie fjern for mange. «Ferie for alle» er et gratis tiltak i regi av Røde Kors for nettopp dette.  

–Jeg gleder meg veldig til å kunne vise frem flotte Tyin-Filefjell til enda flere familier. «Ferie for alle» er et utrolig meningsfylt prosjekt og samsvarer med det vi ser på som vårt samfunnsansvar.  Å tilgjengeliggjøre fritidsopplevelser og bekjempe økonomisk utenforskap, blir bare viktigere i tiden som kommer, sier Eirik Høyme Rogn, daglig leder på Tyin-Filefjell. 

Engasjement 

Det å ikke ha ressurser til å dra på ferie er ofte skambelagt, og Laurentiu Calenciuc i Røde Kors har sett en stor vekst i antall søkere den siste tiden. 

–Et av kriteriene for å søke, er at familien må ha slitt økonomisk i tre år. Vi har derfor fortsatt ikke sett full effekt av økt rente, inflasjon og rekordhøye strømpriser, og problemet vil bare vokse seg større fremover, sier han. 

Det er mange som bidrar til et «Ferie for alle»-opphold, og det er ikke kun den fysiske ferieboligen som skal til. Oppholdet skal være en opplevelse for familiene som får delta, som innebærer at det må planlegges og finansieres for innkjøp av mat og drikke, et rikt aktivitetsprogram og vinterklær og utstyr i rette størrelser til deltakerne. 

Intersport Filefjell, som driver skiutleien i bunnen av skianlegget på Tyin-Filefjell stiller opp med utlån av ski. 

- «Ferie for alle» er et viktig samfunnstiltak, og vi er svært takknemlige for at Tyin-Filefjell har tatt initiativ til å arrangere dette hos seg. Slike samarbeid er viktige for oss for å kunne gi enda flere familier muligheten til gode ferieopplevelser. Vi gleder oss stort til å gi disse familiene en flott vinterferie i vakre omgivelser i Valdres, avslutter Calenciuc. 

Aktiv opplevelsesferie 

Aktiviteter og opplevelser er sentralt i «Ferie for alle», og under oppholdet på Tyin-Filefjell er det blant annet lagt opp til skiskole, gårdsbesøk hos Tyinlam, hodelykttur med bål, rebusløp og film- og spillkvelder. 

–For mange deltagere er dette første møte med fjellet og ulike vinteraktiviteter, og vi vet at slike aktiviteter skaper historier og styrker familiebånd. Det finnes jo knapt et bedre sted i Norge for aktive naturopplevelser enn Tyin-Filefjell, så forholdene er ideelle, sier Høyme Rogn. 

«Ferie for alle» på Tyin-Filefjell vil bli avholdt i vinterferien fra 27. februar til 3. mars.  

Godt samarbeid 

- Røde Kors gjør en fantastisk innsats og et viktig arbeid for sårbare mennesker i samfunnet, og i ferietider er det ekstra behov for gode opplevelser og et avbrekk fra hverdagen. Vi setter stor pris på å kunne bidra til Røde Kors sitt «Ferie for alle»-konsept ved å legge til rette for fritidsopplevelser på våre destinasjoner for familier som ikke har økonomi til dette. Det skaper stor stolthet og engasjement blant våre ansatte, og det er en flott mulighet for oss til å ta samfunnsansvar, sier Ole Halvor Svenkerud, daglig leder i Fredensborg Fritid.