Tyin-Filefjells nye leder

Fredensborg Fritid har ansatt Eirik Høyme Rogn som daglig leder på den tradisjonelle høyfjellsdestinasjonen i Vang.
  • Tyin
  • Rekruttering

– Gratulerer med ny jobb!
– Jo, takk.
– Har du fått summet deg etter at du fikk den?
– Jeg er kanskje ikke offisielt summet ferdig ennå. Det er jo med et snev av ærefrykt og spenning at jeg sier ja til å ta dette oppdraget. Det er en mangfoldig og krevende rolle. Samtidig er det veldig mye ved denne stillingen som er fryktelig spennende og som kan bli veldig moro. Ikke minst nå som vi har Fredensborg Fritid i ryggen – og både skianlegget, serveringsstedene, guideselskapet og framtidig hytteutbygging og videreutvikling ligger under samme paraply.

Lagbygger

Mange kjenner Eirik Høyme Rogn (37) fra Vang som initiativtaker og mangeårig festivalsjef for Vinjerock på Eidsbugarden. Han har i tillegg vært kultursjef for Ungdoms-OL på Lillehammer og jobbet flere år som fjellselger i Mountains of Norway – et felles initiativ for å løfte reiselivet i flere fjellregioner. I den siste tiden har Høyme Rogn jobbet med Sommerhotellet i Vang.

– Hvordan vil du beskrive deg selv?

– Mange rundt meg vil nok karakterisere meg som en litt utålmodig tidsoptimist, sier Høyme Rogn.

– Jeg ser på meg selv som kreativ og mulighetsorientert. Jeg er opptatt av – og glad i – å bygge gode lag. Vi blir ikke bedre enn summen av de folka som ønsker å utvikle og drive noe – sammen. På Tyin-Filefjell håper jeg at nettopp dette skal bli en suksessfaktor: at vi finner de gode folka – og holder på dem.

Solid høyfjellsdestinasjon

Høyme Rogn har selv vokst opp med Tyin-Filefjell som innfallsporten til Jotunheimen.

– Dette tror jeg vi skal spille enda mer på i tiden framover, sier han.

– Tyin-Filefjell er på mange måter en uslepen diamant. Vi må løfte opp alle de unike mulighetene naturen selv tilbyr her oppe. Jeg mener selv at dette er Norges fineste fjellområde – og det må vi bli flinkere til å fortelle om.

– Hvilke mål har du som daglig leder på Tyin-Filefjell?

– Jeg ønsker å være med på å skape en solid, autentisk høyfjellsdestinasjon. Tidligere har det kanskje ikke vært mulig å få til dette, å gå all in med store ambisjoner. Men nå har vi en langsiktig aktør i ryggen og et helt nytt mulighetsrom. Fredensborg Fritid har et helhetlig perspektiv på det å tenke destinasjonsutvikling. Jeg ønsker at vi sammen kan skape et Tyin-Filefjell 2.0. Og som innfødt vangsgjelding er jeg selvsagt veldig inspirert  av den gründerkulturen og pionerånden som i sin tid sørget for at fjella våre i lange tider var det heiteste reisemålet i den norske fjellheimen. 

Unike kvaliteter

– Hvordan ser du for deg Tyin-Filefjell i framtiden?

– Destinasjonen vår må finne sin egen posisjon. Vi skal ikke springe etter andre, store destinasjoner i Norge og prøve å konkurrere på det de er gode på. Vi har kvaliteter som de ikke har – og disse skal vi løfte opp og synliggjøre. Jeg ser for meg en destinasjon som står godt på egne føtter – med unike kvaliteter som ingen kan ta fra oss. Greier vi det, så tror jeg vi har kommet et godt stykke på vei.
– Mer konkret – hva vil skje på Tyin-Filefjell i 2023?

– Jeg er rimelig fersk i denne rollen, så nå må jeg skaffe meg en større oversikt før jeg uttaler meg nærmere om detaljene. Både kommuneplaner og masterplaner legger føringer på hva vi kan gjøre og ikke gjøre – og hvordan rekkefølgen bør se ut.

– Mange ønsker sikkert å stille en rekke spørsmål til deg som ny daglig leder – om alt fra eventuelle nye heiser til åpningstider i skianlegget i vinter og hvilke hyttetomter som kommer først for salg. Hva sier du til disse?

– Dette er viktige ting som jeg ikke har svar på i dag. Men jeg satser på at jeg kommer i posisjon til å kunne gi gode og trygge svar på alt dette om noen måneder.

Tid til å gjøre jobben skikkelig

– Hva tenker du om å ta over ledelsen på en høyfjellsdestinasjon i en tid med uvanlig høye strømpriser, stigende renter, stigende matvarepriser og økende uro i markedet?

– Jeg må helt ærlig innrømme at jeg synes det er en god timing, sier Høyme Rogn og ler.

– Hvis jeg kan tillate meg å være så ærlig, så tror jeg at tiden vi lever i nå kan gi oss muligheten til å gjøre jobben på Tyin-Filefjell skikkelig. Hvis hyttemarkedet hadde kokt over akkurat nå, så hadde vi ikke hatt noe annet valg enn å forsøke å utnytte det så fort vi kunne. Med Fredensborg Fritid som eier bør vi kunne tåle at det kanskje går litt trått i noen år. Så kan vi heller bruke denne tiden på å prøve å knekke koden på hva det faktisk er som trigger fremtidens hyttekjøpere og gjester på Tyin-Filefjell – slik at de vil komme til oss i 2024, i 2025 og i mange år framover. Vi har alt å vinne på å ta oss tid til å gjøre ting ordentlig – og posisjonere oss for framtiden på en god måte.

– Hva med dagens hytteeiere og gjester på Tyin-Filefjell?

– Jeg er veldig opptatt av å se og ivareta de eksisterende beboerne på Tyin-Filefjell –både de som bor her fast, de som har hytter her oppe og de som bare er innom på besøk.  Disse folka er våre aller viktigste ambassadører – og svært viktige for den videre veksten på Tyin-Filefjell.

Lokal forankring

– Fredensborg Fritid er utrolig fornøyd med at Eirik Høyme Rogn har takket ja til stillingen som daglig leder for Tyin-Filefjell, sier Håkon Semb-Arnstorp, CEO i- i Fredensborg Fritid.

– I utvelgelsen har vi lagt vekt på hans lokale forankring, at han har god kjennskap til bygda og at han har et meget sterkt engasjement for utvikling av Vang og Tyin-Filefjell. Eirik har god og relevant erfaring som leder, gründer og ansatt i forskjellige selskaper. Vi er helt sikker på at disse egenskapene vil komme utviklingen av Tyin-Filefjell til gode. Ikke minst sitter vi igjen med et inntrykk av en person med masse integritet, arbeidskapasitet, engasjement, kreativitet, gjennomføringsevne og god lederkompetanse. Vi gleder oss til han begynner for fullt 1. januar, sier Håkon Semb-Arnstorp i Fredensborg Fritid