Området


Turufjell ligger på solsiden av Flå i Hallingdal, og tilbyr både snøsikre vinterdager, varme sommerkvelder, turstier, alpinanlegg og milevis med langrennsløyper.

Den populære sykkelparken er verdt et besøk og er i kontinuerlig utvikling. Det jobbes stadig med utbygging av sykkelstier og en av Norges råeste pumptracks sto klar sommeren 22.

Turufjell er en fantastisk helårsdestinasjon med flotte naturopplevelser sommer som vinter.

Allsidige Turufjell

Med fjelltopper opp mot 1500 meter og turterreng inn i Vassfaret kan du oppleve fotturer og toppturer, både sommer og vinter. Et større sykkelnett med varierte stier for ulike ferdighetsnivå er også under stadig utvikling. 

I dag har alpinanlegget 7 nedfarter og to skiheiser, og det planlegges for snøkanoner, utbyggelse av alpinanlegget og ny stolheis rundt Kristnatten (1076 moh). 

Aktiviteter for hele familien på Turufjell ↗

FOTO: Lars Storheim / Unsplash

Kafé og samlingssted

I tilknytning til skisenteret finner du den koselige kafeen Turutunet. Samlingsstedet som på folkemunne blir kalt Varmestua, serverer alt fra varm kakao og nystekte sveler, til ymse varmretter og salater.

Her møtes hyttenaboer over en kopp kaffe og god hjemmelaget mat. Du kan også ta en tur ut i tipien hvor det serverers både mat og drikke rundt bålfatet.

Alt du trenger maks 10 km unna

I Flå sentrum finner du Bjørneparken kjøpesenter. Perfekt for fredagshandlingen før du kommer opp på hytta, eller når du trenger påfyll av diverse varer. Senteret har åpent 7 dager i uka og har et rikt utvalg butikker, inkludert apotek og vinmonopol. 

Hvordan komme seg til Turufjell?

Turufjell ligger langs riksvei 7 og har enkel tilkommelighet med bil. Det er også mulig å reise kollektivt. Turufjell, Høgevarde og Sørbølfjell samarbeider med Flå Taxi om en prøveordning om taxi til fjells, for de som ønsker å reise kollektivt til/fra hytta. Les mer om prøveordningen her. Meld deg på vårt nyhetsbrev

Personvern: