Turufjell støtter Ferie for alle

Røde Kors-tiltaket «Ferie for alle» gir barnefamilier som har det utfordrende, muligheten til en aktiv ferie på fjellet i julen. I samarbeid med Faun, vil Turufjell bidra til å gi fire familier en lysere jul i år.

TURUFJELL: Utsikt fra Turutunet Kafé hvor deltagerne vil få fine fellesmåltider til lunsj og middag hver dag.

Stadig flere barn i Norge får ikke de sosiale opplevelsene de trenger fordi familien strever økonomisk. Gjennom Ferie for alle, støtter Røde Kors en rekke familier med tilbud om aktiv ferie der familien får mulighet til å sammen skape minner for livet.

«Disse barna kan ikke delta på de samme fritidsaktivitetene som klassekameratene, og de har kanskje ingen ferietur å snakke om etter endt ferie. Nå går vi inn i julen og vi i Røde Kors jobber aktivt for å skape julestemning og gode minner for flest mulig av disse familiene,» sier Laurentiu Calencius, Rådgiver/Ferie for alle i Røde Kors.

For andre år på rad arrangeres Ferie for alle av Røde Kors i samarbeid med Turufjell og Faun Gruppen. Deltakerne er barnefamilier som lever under fattigdomsgrensen og i år vil 21 personer, fordelt på fire familier, få muligheten til å tilbringe fem dager på helårsdestinasjonen Turufjell.

"Å tilrettelegge for gode opplevelser for barnefamilier i en vanskelig situasjon, er et privilegium. Dette er et prosjekt vi støtter fullt ut, og jeg håper flere slutter seg til Ferie for alle" sier initiativtaker Fredrik Hammarlund i Faun Gruppen.

Turufjell-ansatte er i full gang med å pynte hyttene til jul, så deltagerne vil bli møtt av julestemning og velkomstgaver til alle barna når de ankommer andre juledag.

«Vi gleder oss til å arrangere morsomme familieaktiviteter hver dag – både ute og inne. Deltagerne vil få muligheten til å delta på alt fra skøyter og alpint til kanefart og kostymeverksted,» sier Martine Vee, daglig leder på Turufjell.

Hyttene vil også bli fylt opp med mat, drikke, snacks og alt annen som trengs for å kose seg, samt at det vil bli fine fellesmåltider til lunsj og middag hver dag på Turutunet Kafé.

«Det er en glede for oss å kunne bidra til at flere barn får en herlig ferie, og kan skape minner for livet med sine familier. Det er viktig del av vårt samfunnsansvar å hjelpe, og Ferie for alle er en perfekt match med tilbudet vi har her på Turufjell. Vi håper familiene får en aktiv ferie og en magisk romjul,» avslutter Martine Vee, daglig leder Turufjell.

GLEDELIG: Det er en glede for oss å kunne bidra til at flere barn får en herlig ferie, og kan skape minner for livet med sine familier, sier Martine Vee, daglig leder på Turufjell.