Ny daglig leder i Fredensborg Fritid

2023-01-10
Ole Halvor Svenkerud tiltrer som ny daglig leder, mens Håkon Semb-Arnstorp går over i rollen som arbeidende styreleder.

Fredensborg Fritid kan vise til en betydelig vekst de siste årene, og 2022 var intet unntak. Med ambisjon om å skape de mest attraktive fritidsdestinasjonene året rundt, har selskapet vokst på både nye og etablerte destinasjoner. Nå ønsker vi å samle og optimalisere ressursene på tvers av destinasjonene og gjør organisatoriske grep.

– Vi har opparbeidet oss en betydelig tomtebank gjennom de siste årene, og nå ønsker vi å jobbe enda mer målrettet med selve destinasjonsutviklingen og alle de ulike funksjonene som skal til for å skape de mest attraktive stedene. Ole Halvor styrker vår interne kompetanse på området og er rett person til å lede dette arbeidet videre. Samtidig frigjør dette tid for meg til å jobbe mer med eiendomsutviklingen på de ulike destinasjonene og akkvisisjon, sier Håkon Semb-Arnstorp.

Som destinasjonsutvikler er Fredensborg Fritid i dag etablert på Turufjell, Tyin, Geilo og Kragerø, men har også store prosjekter på Norefjell, Hafjell og Skarsdalen.

Ny daglig leder Ole Halvor Svenkerud

Kjenner selskapet fra innsiden

Ole Halvor Svenkerud er utdannet innen økonomi og jus og kommer fra stillingen som konstituert administrerende direktør i Solon Eiendom. Han har tidligere jobbet for Fredensborg Fritid som destinasjonsansvarlig på Geilo.

– Fredensborg Fritid har hatt en formidabel utvikling de siste årene, ikke minst gjennom avtalen på Tyin. Vårt evighetsperspektiv gir oss mulighet til å tenke langsiktig i våre investeringer og ha en overordnet plan for å utvikle det vi mener er Norges flotteste destinasjoner. Sammen med kompetente og målbevisste kollegaer, så er jeg svært motivert for å levere på selskapets ambisjoner, sier Svenkerud.

I fjor sommer ble det kjent at Fredensborg Fritid og 25 grunneiere på Tyin-Filefjell hadde underskrevet en utviklingsavtale for et område som totalt dekker 49 000 mål.

– Dette er en av de største avtalene av sitt slag i Norge, og satsingen krever en helhetlig tilnærming til blant annet infrastruktur, aktiviteter, digitalisering, bærekraft og eiendomsutvikling. Fredensborg Fritid har allerede fått på plass et svært sterkt team med lokal forankring og stor kunnskap om området, og nå skal vi bli enda flinkere til å skape synergier på tvers av destinasjonene, sier Svenkerud.