FredensborgFritid
FredensborgFritid

  Velkommen til Litangen

  UNIKT, BÆREKRAFTIG, GJENNOMTENKT

  Fra kvartsbrudd til fritidsboliger i særklasse

  ---

  Etter 100 års drift er kvartsbruddet på Litangen snart et avsluttet kapittel. Tilbake står et nedsprengt areal, et sår i naturen vi ønsker å reparere og gi nytt liv. Her presenterer vi våre tanker og visjoner for det som vil bli nye Litangen.

  200 til 250 fritidsboliger

  Bærekraft i fokus

  Store fellesarealer

  Gode rekreasjonsområder

  vimeo_video_preview

  UNIKT & BÆREKRAFTIG

  En lagune med fritidsboliger


  Prosjektet er under detaljregulering der det er arkitektene i LundHagem som står bak det innovative og unike prosjektet. Med inspirasjon fra kystbebyggelsen i Kragerø, rorbuer i Lofoten og fjellandsbyer på Santorini, vil Litangen forvandles til en vakker lagune med fritidsboliger, brygger, restauranter og aktiviteter. Et lite tettsted for alle - både lokalbefolkning, hytteeiere, ferierende og besøkende. Sentralt i prosjektet er lagunen hvor havet slippes inn - med utløp både mot nord og sør.

  Et badeparadis på sommeren, en trygg havn når høststormene herjer, skøytebane på vinteren og en vår som alltid vil ønske deg tidlig velkommen. Kort sagt en helårs fritidsdrøm innerst i Kilsfjorden, en kort båt- eller kjøretur fra Kragerø sentrum.

  INNOVATIVE LØSNINGER

  Bærekraft i fokus


  Prosjektet har stor fokus på bærekraft og miljø, i alt fra byggemetoder til tilrettelegging av grønn mobilitet.

  Med fremtidens Litangen blir vår visjon om å skape et bærekraftig, økonomisk og samtidig vakkert og unikt fritidsprosjekt ivaretatt. Et sted for rekreasjon og avslapning, private oaser og sosiale samlingspunkter.

  Innovative løsninger som blant annet delingstjenester for el-båt og bil, ladestasjoner og traseer for gående og syklende er bærende prinsipper for prosjektets utforming.

  Det vil legges vekt på å fremheve og bygge videre på områdets egenart og karakter. Et mangfold og variasjon i landskapskvaliteter styrker det biologiske mangfold og beriker opplevelsen av stedet.

  Filmen om Litangen – fra fortid til fremtid

  ---

  Europas mest unike fritidsprosjekt? Hør historien bak det 100 år gamle kvartsbruddet og få et innblikk i arkitektens visjon for fremtidens Litangen.

  vimeo_video_preview

  Meld din interesse

  Personvern:

  Hvilke nyhetsbrev vil du motta?

   

  Andre prosjekter

  ---

  Utforsk andre prosjekter fra Fredensborg Fritid.