UNIKT OG GJENNOMTENKT
Litangen Kragerø

Fra kvartsbrudd til fritidsboliger i særklasse

Vi planlegger å transformere det tidligere kvartsbruddet i Kragerøs skjærgård til en attraktiv fritidsdestinasjon, hvor ordet unikt sjeldent vil være mer treffende. Litangen er i dag avstengt og fremstår som et ugjestmildt sår i terrenget. Vår ambisjon er å skape et inkluderende sted for både lokalbefolkning og besøkende, samtidig som vegetasjon og natur tilbakeføres, så vel på land som i vann.

Destinasjonen er under regulering. Registrer din interesse nå og vær den første til å motta oppdateringer om dette unike og spennende prosjektet.

200 fritidsboliger

Fokus på natur og miljø

Store fellesarealer

Gode rekreasjonsområder

youtube_video_preview

En lagune - et hav av muligheter

Her vil det bli enkelt å nyte fritiden – med vannet i umiddelbar nærhet og det du ønsker deg av fasiliteter en kort spasertur unna. Vi ønsker å forvandle Litangen til en vakker lagune omkranset av fritidsboliger, brygger, serveringssteder og aktiviteter. I lagunen er planen å bygge hytter på pæler i vannet, med vannet bokstavelig talt rett utenfor hyttedøren.  Forestill deg å ha frokosten på terrassen mens du nyter utsikten over lagunen. Eller hva med en avkjølende svømmetur rett fra terrassen, stranda, eller i et av saltvannsbassengene i Fjellandsbyen?

Fritidsdestinasjonen er tegnet av det anerkjente arkitektkontoret Lundhagem, inspirert av tradisjonell kystbebyggelse i Kragerø, rorbuer i Lofoten og fjellandsbyer på Santorini. Her planlegger vi å skape en ny destinasjon med rundt 180 fritidsboliger, i tillegg til utleiehytter, servering og servicefasiliteter. Alle enheter er designet med tanke på utsikt, gode solforhold og unike kvaliteter, slik at du kan finne den fritidsboligen som passer best for deg.

 • Fokus på natur og miljø

  Litangen er i dag avstengt og fremstår som et ugjestmildt sår i terrenget. Vi ønsker å skape et lite tettsted for alle – lokalbefolkning, ferierende og besøkende, samtidig som vegetasjon og natur tilbakeføres, så vel på land som i vann. Videre vil det være fokus på gode valg av byggemetoder- og materialer, og tilrettelegging for fremtidsrettet mobilitet.

  Eiendommen har gode premisser for å kunne skape fantastiske fritidsopplevelser, ved å åpne opp området for allmennheten til rekreasjon og opplevelser, samt tilbakeføre natur og liv både under og over vannoverflaten. I lagunen skal det gjennomføres tiltak for å gi dyre- og planteliv gode levevilkår. Blant annet skal det etableres hummersteinrøyshabitater inne i lagunen, og hummeren vil fredes for fiske.

   Det vil legges vekt på å fremheve og bygge videre på områdets egenart og karakter. Et mangfold og variasjon i landskapskvaliteter styrker det biologiske mangfold og beriker opplevelsen av stedet.

  Har du spørsmål?

  ---

  Ta gjerne kontakt med prosjektlederen for prosjektet.

  Meld din interesse

  Personvern: 

  Andre prosjekter

  ---

  Utforsk andre prosjekter fra Fredensborg Fritid.